Lente risotto met garnaal

het recept

Lente risotto met garnaal (4/5 personen)


1 courgette

2 bospenen

1 gele paprika

2 stengels bleekselderij

3 Roma tomaten

1 ui

1 limoen

3 teentjes knoflook

300 gram risottorijst

300 gram roze garnalen

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel kurkuma

1 theelepel dille

1 theelepel tijm

1 theelepel zeezout

Olijfolie


Maak de groente schoon. Snij de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp de schil van de limoen en per de limoen uit.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien, knoflook de bospeen en de bleekselderij circa 5 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg daarna de courgette, de paprika en tomaat toe en bak dit nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen op hoge temperatuur, een paar minuten.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan. Voeg de rijst toe en schep deze om totdat deze wat glazig wordt. Voeg 0,5 liter kokend water toe en de zwarte peper, kurkuma, dille, tijm en zeezout. Roer het geheel goed door en laat het 5 minuten zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje nog eens 0,5 liter kokend water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Af en toe doorroeren. Voeg het groenten mengsel en de garnalen toe en laat het nog 3-6 minuten zachtjes meekoken.

Haal de risotto van de warmtebron en voeg de limoensap en limoenrasp toe