Langzaam gegaarde hachee
het recept
Langzaam gegaarde hachee (4 pers.)
750 g runderlappen (op kamertemperatuur)
25 g ongezouten roomboter
2 uien
½ el donkere basterdsuiker
1 el tarwebloem
3 el balsamicoazijn
400 ml rundvleesbouillon van tablet
4 kruidnagels
2 gedroogde laurierblaadjes
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees 5 min. op laag vuur.
Snipper ondertussen de uien grof. Voeg de ui en suiker toe aan het vlees en bak 10 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat omscheppend lichtbruin kleuren. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de hachee op laag vuur ca. 3 uur sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is. Haal na 2½ uur de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.
Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.