Lahori

het recept

Lahori Kip (4 pers.)

1 kg kippendijen

½ theelepel turmeric (kurkuma en koenjit)

½ theelepel cayennepeper

2 uien

5 teentjes knoflook

5 cm verse gember

1 kaneelstokje

12 groene kardemom peultjes

9 hele kruidnagels

9 zwarte peperkorrels

2 grote tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

6 eetlepels yoghurt

2 eetlepels verse platte peterselie

1 citroen

3 eetlepels zonnebloemolie

Doe de kip in een kom en voeg de turmeric, cayennepeper en een snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar. Laat het een paar minuten intrekken.

Doe de ui, gember en knoflook in een blender en maal het fijn.

Doe twee eetlepels olie in een grote braadpan en voeg de kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels toe. Zet het vuur middelhoog. Roer de kruiden circa 2 minuten goed door. Voeg de gemalen uienmix toe en 1 theelepel zout en bak het geheel 10 minuten.

Verwijder de kaneel en roer de overgebleven turmeric en cayennepeper er door. Voeg de tomaten en tomatenpuree erbij en roer alles nog 5 minuten door. Laat het geheel afkoelen en pureer het in de blender.

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op een middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak de kip, al roerend, zo'n 5 minuten. Voeg de yoghurt toe, voeg de pureerde mix toe en breng het aan de kook. Indien nodig voeg 100-250 ml water toe en breng het opnieuw aan de kook (bekijk eerst of het echt nodig is). Zet het vuur laag en laat het geheel nog minstens 30 minuten sudderen.

Roer daarna de verse peterselie en citroensap erdoor.