Mocro Flavour . . . 

03-03-2019

Gisteren nog weer even lekker aan de slag geweest. Een artikel gelezen over de Noord Afrikaanse keuken en wat bekeken over typische combinaties van diverse ingrediënten uit de Marokkaanse keuken. De keus viel op een Marokkaanse kip-pastei. Een mooi pot om te koken met combinaties die voor mij in eerste instantie niet zo logisch leken maar qua smaak een verrassend effect hadden. (Recept: www.kuiranto.nl)

De laatste keer aan het werk in mijn eigen keuken, maandag vertrek ik naar Gambia. Zaterdag al mooi in Afrikaanse sferen gekomen tijdens het bereiden van de Marokkaanse kip-pastei. Alhoewel, de West Afrikaanse keuken is toch anders dan de Noord Afrikaanse keuken. Misschien ga ik in Gambia zelf nog aan de slag, dat zal dan niet een Gambiaanse pot zijn. Ik kan wel wat Gambiaans koken maar ik kan natuurlijk niet tippen aan de wijze waarop ze in Gambia hun traditionele gerechten bereiden. Het zal vooral het genieten zijn van de Beef Domoda, Domoda with Buleto, Chicken Yassa, Fish Yassa, Suppa Kanyo, Plasas, Chew Dutirr Kong, Affra, Red Benachin, White Benachin, Shrimps and Pasta en alle andere mooie gerechten uit hun keuken. Wanneer er gekookt wordt dan zal ik er met de neus bovenop staan om te leren van hun bereiding zodat ik 'mijn' Gambiaanse gerechten nog authentieker kan maken.