Andievie uut d'n Strik . . .
Afgelopen week druk in de tuin dus weinig kook-activiteiten. De buxusmot had zijn verwoestende werk gedaan in 2018 en ook de ilex-opvolger had er geen zin in. Dus vorige week alles weer uit de grond getrokken en vervangen. Gisteravond hadden we van Tante Marietje uit Etten een paar mooie verse kroppen andijvie gekregen. Natuurlijk kon ik vandaag zo iets moois en vers niet laten liggen. Nu had ik in de weken ervoor al een keer een stamppot andijvie en een andijvie stoof uit de pan gemaakt. Dus vandaag aan de slag met andijvie op een andere manier: uit de oven! Een mooie combi gemaakt van lichtgegaarde andijvie, mozzarella en coburgerham. Afgewerkt met paneer en roomboterklontjes en 20 minuten afgebakken in de oven. Daarbij gehaktballetjes gestoomd in zoetzure saus en aardappeltjes uit de oven. De aardappeltjes op smaak gemaakt met peper, zout en basilicum. Daarna besprenkelt met olijfolie extra vierge. Afbakken in de oven totdat de aardappeltjes lekker krokant zijn.
Weer een lekkere pot, recepten plus foto's op de website:
www.kuiranto.nl/andijvieschotel-met-gehaktballetjes-in-zoetzure-saus-met-ovenaardappeltjes/