Orzo salade met feta
het recept
Orzosalade met tomaat, komkommer en feta (ca. 6 pers.)
300 g orzo pasta
350 g tomatenmix
100 g Kalamata-olijven zonder pit
½ komkommer
20 g verse platte peterselie
300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
125 g zongedroogde tomatentapenade
75 g veldsla
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in de lengte in dunne repen en de repen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn.
Giet de orzo af. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Meng de tomatentapenade en opgevangen olie door de orzo en laat 5 min. afkoelen. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de tomaten, olijven, kaasblokjes, komkommer en peterselie door de orzo. Schep de orzo op de veldsla en serveer.