Kizartilmis Sığır Kuşbaşı Sebzeli

het recept


Kizartilmis Sığır Kuşbaşı Sebzeli (4 pers.)

600 gram rundvlees

Zout/peper

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel gemalen komijn

1 kopje olijfolie

2 teentjes knoflook

1 theelepel zout

2 uien

1 kopje bouillon

1 blik gepelde tomaten

1 laurierblad

1 takje tijm

1 aubergine

1 courgette

1 rode paprika

1 groene paprika

125 gram yoghurt

Een paar druppels citroensap

½ bosje peterselie

Snijd het vlees in dobbelstenen en kruid het met peper, zout, paprikapoeder en komijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Bak het vlees in de hete knoflookolie alle kanten bruin. Snipper de uien en voeg deze tie aan het vlees, laat het kort meestoven. Blus het geheel af met de bouillon.

Druk de gepelde tomaten plat en voeg deze aan het vlees toe. Daarna de laurier en de tijm en sluit de pan. Zet de pan in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat deze een uur stoven.

Snijd de paprika, courgette en aubergine aan stukjes en voeg deze toe aan het vlees. Voeg, indien nodig, nog wat bouillon toe en laat het geheel nog eens 40 minuten stoven. Haal de gesmoorde stukjes rundvlees uit de pan en kruid deze nogmaals en doe ze daarna weer terug in de pan.

Meng de yoghurt met de citroen, peep en zout. Doe het stoofgerecht in een schaal en bedek het hier en daar met een lepel citroenyoghurt. Garneer het geheel met de vers gesneden peterselie.