Kipstoof met tomaat
het recept
Kipstoof met tomaat (4 pers.)
500 gram kipfilet
4 eetlepels olijfolie mild
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
100 milliliter water
690 gram passata basilicum in fles
Snijd de kipfilet in grove stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng ½ olie met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden en wrijf de kip ermee in. Laat 5 min. staan (of langer, zet de kip dan in de koelkast). Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kip in 8 min. op laag tot middelhoog vuur bruin, keer regelmatig. Haal de kip uit de pan en bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kip terug in de pan en schenk er water en de passata bij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat nog 15-20 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is, draai de kip regelmatig om.