Kipquiche met paksoi
het recept
Kipquiche met paksoi en kokosmelk (4 pers.)
5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
2 el Zonnebloemolie
1 Paksoi
1 Rode paprika
5 eieren
200 ml Kokosmelk
50 g geraspte jonge kaas
2 el seroendeng (geraspte kokos met pinda's)
1 snufje peper
320 g kipfilet (schaal à 160 g)
1 quiche- of taartvorm (ø 24 cm)
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de vorm met het deeg; zorg dat de randen ook goed bedekt zijn. Verhit in een wok de olie. Bak de kipblokjes in 3 min. bruin aan. Schep de paksoi erdoor en bak nog 5 min. Schep de kip met de paksoi op het deeg.
Klop de eieren los. Meng er de kokosmelk, de kaas en peper naar smaak door. Verdeel de ringen paprika over de paksoivulling en schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Bestrooi de quiche met de seroendeng en snijd in punten.