Kip-Venkel schotel
het recept
Kip-Venkel schotel met couscous
1 venkelknol
400 g trostomaten
150 g geroosterde paprika's
6 tenen knoflook
2 rode pepers
1 gele paprika
1 rode paprika
1 zoete ui
250 g kastanjechampignons
4 el traditionele olijfolie
1 el tarwebloem
1½ tl zout
1½ tl peper
1 el gedroogde oregano
600 g kipfilet
200 g mozarellablokjes
150 g zwarte en groene olijven
Maak de venkelknol schoon en snijd in reepjes. Snijd de trostomaten grof en de geroosterde paprika. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snij de gele en rode paprika aan reepjes. Snij de zoete ui aan ringen. Snij de champignons aan plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de venkelreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit op laag vuur 2 min. mee. Voeg daarna de ui en de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten mee. Vervolgens de champignons en laat deze met een gesloten deksel 5 minuten smoren in de pan. Voeg als laatste de trostomaten toe. Breng het aan de kook en zet het vuur laag
Snij de kipfilet aan kleine reepjes. Bestrooi de kip met peper, zout en gedroogde oregano. Meng het geheel in een kom met wat bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur snel aan beide kanten. Leg de kip in de tomatensaus en laat 5 min. op laag vuur garen. Voeg de olijven toe en schep om. Laat de mozzarella uitlekken en voeg deze op het laatste moment toe (5 minuten voor het serveren).
Kook de couscous en serveer deze samen met de kip-venkelschotel