Kip met pruimen en olijven
het recept
Gemarineerde kip met pruimen en olijven (6 pers.)
1 kilo kipfilet
100 gr donkere basterdsuiker
200 ml witte wijn
100 ml slagroom
4 el verse peterselie
pruimen-olijvenmarinade:
2 tenen knoflook, geperst
1 el gedroogde oregano
150 ml rode wijnazijn
150 ml olijfolie
250 gr gedroogde pruimen zonder pit
100 gr groene olijven zonder pit
100 gr kappertjes
4 laurierblaadjes
Meng voor de pruimenmarinade alle ingrediënten in een ovenschaal. leg de kip in de marinade en laat het afgedekt in de koelkast, 1 nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi de basterdsuiker over de kip en besprenkel het met de witte wijn. Zet de kip circa 50 minuten in de oven totdat deze gaar is.
Haal de kip uit de ovenschaal. Zeef de marinade in een pannetje, haal de pruimen, olijven en kappertjes er uit (de rest gooi je weg). Breng de marinade met de slagroom aan de kook en laat het inkoken tot een mooie saus. Pureer eventueel de (afgekoelde saus) met een staafmixeer voor een gladdere saus.
Snijd de kip in plakken en verdeel het over de borden. Strooi de apart gehouden pruimen, olijven en kappertjes er over en daarna de saus. Garneer met de peterselie.