Kerst salade

het recept


Kerstsalade (4 pers.)

4 sneetjes wit casinobrood

2 eetlepels milde olijfolie

30 gram pecannoten

250 gram pitloze rode druiven

2 eetlepels extra vierge olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

150 gram slamelange rode biet

40 gram rode uienringen zoetzuur

90 gram granaatappelpitjes

70 gram manchego

Steek sterren uit het brood. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sterren goudbruin in 5 min. Draai halverwege om. Laat uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.

Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de druiven. Meng in een grote kom de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng met de sla, ui, druiven en de helft van de granaatappelpitjes.

Serveer de salade over een schaal. Verkruimel de manchego over de salade en strooi er de rest van de granaatappelpitjes, de croutons en pecannoten over. Serveer direct.