Kabeljauw casserole
het recept
Kabeljauw casserole (1500 gr.)
600 gram gezouten kabeljauw
50 ml. olijfolie
2 uien, gesnipperd
500 gram aardappelen, vastkokend, in plakjes gesneden
50 gram tomatenpuree
400 gram gepelde tomaten, gehakt
2 rode paprika's, in brunoise gesneden
1 rode chilipeper, fijngehakt
350 ml. water
naar behoefte platte peterselie
naar behoefte zout en peper
Week de kabeljauw een nacht in water. Spoel de kabeljauw grondig, giet af en snijd in blokken van 3 cm. Giet de olie in een pan. Voeg een laag uien toe, daarna lagen vis, aardappelen, tomatenpuree, tomaten en paprika totdat de pan bijna vol is. Voeg de chilipeper toe samen met 350 ml water. Breng het geheel voorzichtig aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat een uur pruttelen. Breng na het koken op smaak met zout en peper en maak af met enkele blaadjes platte peterselie.