Jäger-saus
het recept
Jägersaus (6 personen)
250 gram (kastanje)champignons
175 gram gerookte spekreepjes
250 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
2 sjalotten
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel bloem
Een paar takjes tijm
Een flinke klont roomboter
Peper en zout
Versnipper de sjalotten en snijd de champignons in plakjes. Verhit een steelpan. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken. Doe de spekreepjes in de steelpan en bak tot ze bruin beginnen te worden. Schep de spekreepjes uit de pan en zet apart.
Smelt de boter in dezelfde steelpan en schraap de aanbaksels los. Doe de sjalot bij de boter en fruit tot het glazig ziet. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin beginnen te worden. Doe de spekreepjes, de tijm, de tomatenpuree, de bloem en een beetje peper in de pan en roer door elkaar. Laat de inhoud van de pan een paar minuten bakken zodat de bloem gaar kan worden.
Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Zet het vuur laag en roer de runderbouillon door de saus. Laat de saus zachtjes pruttelen zodat hij iets dikker wordt. Roer de saus regelmatig door.