Jäger-saus

het recept

Jägersaus (6 personen)

250 gram (kastanje)champignons

175 gram gerookte spekreepjes

250 ml rode wijn

100 ml runderbouillon

2 sjalotten

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel bloem

Een paar takjes tijm

Een flinke klont roomboter

Peper en zout

Versnipper de sjalotten en snijd de champignons in plakjes. Verhit een steelpan. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken. Doe de spekreepjes in de steelpan en bak tot ze bruin beginnen te worden. Schep de spekreepjes uit de pan en zet apart.

Smelt de boter in dezelfde steelpan en schraap de aanbaksels los. Doe de sjalot bij de boter en fruit tot het glazig ziet. Voeg de champignons toe en bak tot ze bruin beginnen te worden. Doe de spekreepjes, de tijm, de tomatenpuree, de bloem en een beetje peper in de pan en roer door elkaar. Laat de inhoud van de pan een paar minuten bakken zodat de bloem gaar kan worden.

Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Zet het vuur laag en roer de runderbouillon door de saus. Laat de saus zachtjes pruttelen zodat hij iets dikker wordt. Roer de saus regelmatig door.