Italiaanse visstoof
het recept
Italiaanse visstoof (4 pers.)
4 stukken kabeljauwfilet ongeveer 100 gram per stuk
20 grote garnalen voorgekookte garnalen
150 ml witte wijn
400 gram tomatenblokjes
2 uien (halve ringen)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
5 lente-uitjes (grove stukken)
3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
2 theelepels chilivlokken
4 theelepels suiker
10 blaadjes verse basilicum grof gesneden
1 bolletjes mozzarella (plakjes)
150 gram oude kaas (geraspt)
2 eieren
4 eetlepels panko
1 teen knoflook (fijn gesnipperd)
1 theelepel chilivlokken
1 hand verse basilicum (grof gesneden)
1 hand verse peterselie (grof gesneden)
vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een hapjespan op het fornuis met een goede scheut olijfolie erin. Fruit de uien met de knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg de lente-ui, de Italiaanse kruiden, chili vlokken en de witte wijn toe en kook voor 2 minuten op hoog vuur mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker toe en roer dit goed door. Leg de kabeljauw filets en basilicum erbij en stoof de kabeljauw 4 minuten aan iedere kant.
Meng voor de topping de eieren, de panko, de knoflook, de basilicum, de peterselie in een kom en roer door tot een mooi beslag. Voeg nog wat peper en zout toe.
Wanneer de vis klaar is neem je een grote ovenschaal. Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg deze even apart. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Leg hierop de kabeljauwfilets en daaromheen verdeel je de garnalen. Verdeel het broodkruimbeslag over de ovenschaal. Bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper, zout en de geraspte kaas. Scheur de mozzarella in stukken er ook overheen. Strooi wat verse peterselie er over om het af te maken. Bak de ovenschotel in de oven ca.10 minuten tot de kaas begint te borrelen en een beetje verkleurt.
Lekker in combinatie met krielaardappeltjes uit de oven.