Italiaanse ovenschotel met kabeljauw en salami
het recept
Italiaanse ovenschotel met kabeljauw en salami (2 pers.)
3 el Extra vierge olijfolie
1 Uien
1 Teen Jumbo Knoflook
1 tl Sambal oelek
2 Tomaat
0.5 tl Paprikapoeder gerookt
500 g Witte bonen
1 snufje Zout
1 snufje Peper zwart
100 ml Sherry
250 ml Kippenbouillon, bereid
50 g Salami
0.5 Rode paprika
250 g Kabeljauwfilet
2 el Peterselie vers
1 Citroen
Manchego kaas
Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige koekenpan of hapjespan en bak hierin de uisnippers en de knoflook op een middelhoge warmtebron glazig. Bak de sambal (of Spaanse peper) even mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze op hoge warmtebron mee tot het meeste vocht is verdwenen. Voeg nu de bonen en het (gerookte) paprikapoeder toe en bak omscheppend 5 minuten mee.
Blus af met de sherry of witte wijn en laat het vocht weer iets inkoken. Giet de kippenbouillon (250ml=1/4 ltr) erbij en breng alles aan de kook.
Zet de pan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Voeg na 10 minuten de blokjes salami en de stukjes paprika toe.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak de kabeljauwhaasjes snel om en om tot de vis een beetje bruine kleur heeft gekregen. Leg de vis dan op de bonen in de oven en bak de vis nog 5 minuten nét gaar.
Haal de pan uit de oven en bestrooi met peterselie en nog wat gewone milde paprikapoeder. Dien op met parten citroen en overgoten met nog wat goede olijfolie.