Italiaans Sodabread

het recept


Italiaans Sodabread

500 gram bloem

10 gram zout

1,5 tl baking soda

400 ml karnemelk

75 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes

75 gram zwarte olijven in stukjes

100 gram parmezaanse kaas geraspt

1 el Italiaanse kruiden

peper

Voeg bloem, zout, peper, baking soda, tomaatjtes, olijven en kaas samen in een kom, roer even door met een spatel. Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo. Verdeel het deeg in twee delen en vorm er met je handen langwerpige broden van. Omdat het zo plakkerig is, werkt het prettig om je handen eerst even in te vetten met wat (olijf)olie. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de broden in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.