Italiaans Sodabread
het recept
Italiaans Sodabread
500 gram bloem
10 gram zout
1,5 tl baking soda
400 ml karnemelk
75 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
75 gram zwarte olijven in stukjes
100 gram parmezaanse kaas geraspt
1 el Italiaanse kruiden
peper
Voeg bloem, zout, peper, baking soda, tomaatjtes, olijven en kaas samen in een kom, roer even door met een spatel. Giet de karnemelk erbij en mix tot een samenhangend deeg. Je deeg zal wat plakkerig zijn, dat hoort zo. Verdeel het deeg in twee delen en vorm er met je handen langwerpige broden van. Omdat het zo plakkerig is, werkt het prettig om je handen eerst even in te vetten met wat (olijf)olie. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de broden in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.