Italiaans gevuld stokbrood
het recept
Italiaans gevuld stokbrood (4 pers.)
4 kleine afbakstokbroden
500 gram rundergehakt
4 eetlepels paneermeel
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 gele paprika, aan kleine stukjes gesneden
4 eetlepels ketchup
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
2 tomaten, in blokjes gesneden
80 gram zwarte olijven, in plakjes
4 handjes geraspte kaas (mozzarella)
peper en zout
wat verse of gedroogde basilicum voor de garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een vel bakpapier op een bakplaat.
Snijd de bovenkant van het stokbrood en hol het stokbrood uit. Bak het gehakt in een braadpan totdat het mooi bruin is. Voeg de ui en de knoflook toe en bak het geheel totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de ketchup, de Italiaanse kruiden, de paprika, de helft van de tomaten, de olijven en de paneermeel toe en bak het geheel nog een paar minuten totdat de paprika enigszins gaar is. Voeg indien nodig wat peper en zout toe. Het uitgeholde uit het stokbrood en de bovenkant van het stokbrood mag ook door het gehakt gemengd worden.
Verdeel het gehaktmengsel over de twee stokbroden en leg op de bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak 15 tot 20 minuten in het midden van de oven, of tot het stokbrood goudbruin en het gehakt gaar is. Garneer met basilicum en de overige tomaat.