In olie gelegde champignons
het recept
In olie gelegde champignons
500 gram witte champignons
500 gram kastanjechampignons
1 rode paprika, aan stukjes
6 deciliter olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
6 deciliter witte wijnazijn
3 deciliter water
Een paar takjes verse tijm
Een paar takjes verse peterselie
Een paar takjes verse dragon
3 laurierblaadjes
5 korianderzaadjes, geplet
10 peperkorrels, geplet
Verhit in een grote pan wat olie en fruit de ui, paprika en knoflook totdat ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de azijn, water, verse kruiden, laurierblaadjes, korianderzaad, peperkorrels en de rest van de olie toe. Laat het geheel circa 10 minuten onafgedekt doorkoken.
Snij de champignons in blokjes, partjes en plakjes en verdeel deze over de potten. Vul de potten tot de helft. Giet het warme kruidenmengsel erbij totdat de champignons net onder staan. Roer het geheel goed door. Vul nu de pot tot aan de rand met de rest van de champignons. Giet de rest van het kruidenmengsel erbij tot aan de rand van de pot. Roer het geheel weer goed door en sluit de pot. Zet de potten weg op een koele, donkere en droge plaats en laat ze minimaal 4 weken staan voor gebruik.