Honeycomb met hangop
het recept
Honeycomb met hangop (6 pers.)
1 liter yoghurt
1 bekertje slagroom
1 zakje klopvast
1 zakje fudge
2 zakjes baking soda (2 theelepl=els
5 eetlepels Golden Syrup
200 gram kristalsuiker
½ banaan
Doe de yoghurt in een schone theedoek en laat deze minstens 1 nacht uitlekken.
Zet een met bakpapier beklede (bak)plaat klaar. Doe de suiker en de honing in een (steel)pan met dikke bodem, verhit en roer door elkaar. Zodra het begint te koken stop je met roeren. Blijf erbij en wacht tot de karamel amber van kleur wordt. Voeg de baking soda toe en roer snel door. Stort het hete mengsel op de met bakpapier beklede plaat en laat rusten.
Zodra de honeycomb is afgekoeld kun je deze in stukken snijden met een scherp hakmes of breken.
Klop de slagroom met de klopvast en wat suiker totdat deze mooi dik is. Spatel de slagroom door de ingedikte yoghurt heen. Snij de fugde aan kleine blokjes en doe voeg deze bij de yoghurt. Snij de banaan aan kleine stukjes en roer dit door de hangopVoeg nog wat Golden Syrup bij de hangop om deze op smaak te maken. Breek de honeycomb aan stukjes en voeg dit toe aan de hangop. Bewaar een paar stukjes voor de garnering.