Hollandse kippensoep

het recept

Hollandse kippensoep (8 pers)


400 g winterpeen

2 rode paprika

2 prei

400 g broccoli

30 g ongezouten roomboter

4 tl gedroogde tijm

2 el citroensap

3 liter kippenbouillon (met kipvlees)

50 g vermicelli

4 el selderij

2 g gedroogde nootmuskaat


Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes. Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.

Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes. Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen. Vermicelli erboven in stukken breken. Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.

Hak de selderij fijn. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.

©2018-2024 Kuiranto Culinary Creations. Oosseldstraat 8, Doetinchem, 7004 DM. Alle rechten voorbehouden.