Heldere rundsoep met paddenstoelen

het recept

Heldere rundsoep met paddenstoelen (4 personen)

3 el olijfolie

4 sjalotten (fijngesneden)

1 teen knoflook (fijngesneden)

1 winterpeen ((250 g), in plakjes)

2 bakjes seizoensmelange (a 150 g, paddestoelen)

150 ml witte wijn

2 takjes tijm

1 laurierblaadje

1 runderbouillontablet

3 el verse platte peterselie (fijngesneden)

250 gram runderpoulet

1 runderbouillonblokje

Bereiding:

1. Breng de runderpoulet aan de kook in 1 liter water bij. Voeg het bouillontablet toe. Laat de bouillon, tegen de kook aan, op laag vuur 30 min. trekken. Breng op smaak met zout.

2. Verhit de olie in een pan. Bak de sjalotten 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de winterpeen toe en bak nog 2 min. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, schep ze in de pan bij de sjalot, knoflook en peen en bak ze 5 min. Schenk de wijn erbij en voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe.

3. Doe het mengsel bij de bouillon en laat het nog heel even doortrekken. Doe de soep in de kommen en bestrooi het met wat fijngesnipperde peterselie.