Hartige uientaart
het recept
Hartige uientaart (ca. 6 pers.)
5 middelgrote uien - in halve ringen
6 bladen filodeeg
2 eieren
100 g Schwarzwalder schinken
2 tl gedroogde tijm
1 camembert
2 teentjes knoflook - gesnipperd
200 g crème fraîche
klont boter
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ en vet de taart/quichevorm in.
Smelt een klontje boter in de koekenpan en sauteer hierin de uien tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten. Bak de rauwe ham totdat deze mooi krokant is en laat deze afkoelen.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het filodeeg. Duw de randen goed aan en laat het overtollig deeg over de randen van de vorm hangen. Verdeel de krokante ham over de bodem van de vorm. Bedek het geheel met dunne plakjes camembert en strooi de tijm er overheen.
Klop de eieren met de crème fraîche op. Voeg de zachte uien en de knoflook aan de eieren toe en schep alles even goed om. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de taartvulling in de quichevorm; zorg ervoor dat de uien goed verspreid worden. Rol daarna het overtollige deeg op tot aan de vulling.
Bak de hartige taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.