Hartige taart met kip

het recept


Hartige taart met kip (4 pers.)

1 pak filodeeg

100 gram boter

3 eetlepels paneermeel

500 gram kippendijen

2 uien

3 tenen knoflook

3 stengels bleekselderij

1 winterpeen

1 theelepel kerriepoeder

½ bosje bladselderij

1 rode peper

80 milliliter ketjap

40 milliliter azijn

2 eetlepels bruine suiker

zout

4 gekookte eieren

5 kruimige aardappelen

1 eetlepel boter

100 milliliter melk

1 mespunt nootmuskaat

Zout

Smelt de boter en smeer daarmee de taartvorm in. Leg er plakken filodeeg in en bestrijk deze met wat gesmolten boter. Maak vijf lagen. Strooi op de bodem een dun laagje paneermeel.

Snipper de ui en knoflook en bak aan in een pan. Voeg de kippendijen toe, en strooit er kerriepoeder over. Bak goed aan. Voeg de ketjap, azijn, bruine suiker en rode peper toe. Breng aan de kook en laat het geheel vast inkoken. Schil de bleekselderij en de winterpeen en snij in fijne blokjes. Voeg het toe aan de pan. Laat al het vocht verdampen tot er een smeuïge kipvulling over blijft. Breng op smaak met zout.

Kook 4 eieren en pel ze. Leg de gepelde eieren even apart. Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp de aardappels en voeg de boter en melk toe, samen met de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en roer de puree glad.

Taart opbouwen: verdeel voorzichtig de aardappelpuree op de bodem van de taartvorm. Snijd de eieren doormidden en duw deze in de aardappelpuree. Schep hier de kipvulling bovenop. Vouw nu het overtollige filodeeg dicht en bestrijk het met wat gesmolten boter.

Schuif de taart in de oven op 175 graden voor ongeveer 40 minuten.

(Bron: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/hartige-taart-van-filodeeg-met-kruidige-surinaamse-kip