Hartige ketchup
het recept

Hartige ketchup
1 zoete witte ui
2 blikjes tomatenpuree
1 tomaat
20 gram donkerbruine basterdsuiker
100 milliliter appelazijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel mosterdpoeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
50 milliliter olijfolie
1 stengel bleekselderij
Peper
Zout
Water
Snij de ui aan ringen, snij de tomaat aan stukjes, snij de bleekselderij aan halve ringen. Doe de olie in een pan en bak de ui totdat deze wat glazig is. Doe daarna de bleekselderij en de tomatenpuree erbij en bak het geheel weer een paar minuten. Doe dan de suiker, de verschillende kruiden, de tomaat erbij en als laatste de azijn. Meng het geheel goed en giet daarna heet water op totdat alles onder staat. Laat het geheel zo'n 20 minuten zachtjes garen.
Maal het geheel nu fijn met een staafmixer en breng eventueel het op smaak met wat peper en zout.