Hangop met abrikozen
het recept
Hangop met abrikozen
30 g suiker
1 kaneelstokje
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
zeef. Zet de zeef in een kom en schenk de yoghurt in de
theedoek. Zet minstens 10 uur afgedekt in de koelkast.
2. Rasp de gele schil van de citroen. Doe de abrikozen met de
rasp, wijn, suiker en het kaneelstokje in een pan. Snijd het
vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het
merg eruit. Doe het stokje en het merg bij de abrikozen. Breng
alles aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat het
geheel afkoelen en zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit het abrikozenmengsel.
3. Schep in 4 glazen een eetlepel abrikozen met aanhangend
vocht. Verdeel de helft van de hangop, blauwe bessen (houd er 12
achter) en de rest van de abrikozen erover. Verdeel met de rest
van de hangop en de blauwe bessen.
1 liter volle yoghurt1 citroen (schoongeboend)
16 gewelde abrikozen (zonder pit(zak 500 g), in stukjes)
30 g suiker
1 kaneelstokje
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
1 doosje blauwe bessen (150 g)
1. Spoel de theedoek onder de kraan, wring uit en leg in eenzeef. Zet de zeef in een kom en schenk de yoghurt in de
theedoek. Zet minstens 10 uur afgedekt in de koelkast.
2. Rasp de gele schil van de citroen. Doe de abrikozen met de
rasp, wijn, suiker en het kaneelstokje in een pan. Snijd het
vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het
merg eruit. Doe het stokje en het merg bij de abrikozen. Breng
alles aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat het
geheel afkoelen en zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit het abrikozenmengsel.
3. Schep in 4 glazen een eetlepel abrikozen met aanhangend
vocht. Verdeel de helft van de hangop, blauwe bessen (houd er 12
achter) en de rest van de abrikozen erover. Verdeel met de rest
van de hangop en de blauwe bessen.