Groentewok
het recept
Groentewok (ca. 4 pers)
100 gram taugé
100 gram witte champignons
5 lente uitjes
1 witte ui
3 teentjes knoflook
1 gele paprika
150 gram courgette
200 gram prei
100 gram winterwortel
2 el sojasaus
5 el thaise chilisaus
1 tl komijn
peper en zout
Snij de champignons aan plakjes. Snij de gele paprika aan reepjes. Snij de lente-ui aan grove stukken van ca 2 cm. Snij de ui in parten en pel de laagjes af. Snij de knoflook in plakjes. Snij de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Snij de prei in grove stukken van 1 cm. Snij de winterwortel in dunne schijfjes.
Verwarm wat olie in de pan. Bak eerst de knoflook, samen met komijn, licht aan. Voeg de wortel erbij en bak dit een minuut. Voeg daarna de rest van de groenten erbij (behalve de taugé). Voeg wat peper en zout toe. Roerbak de groenten 3 minuten. Giet de sauzen erbij, voeg de taugé toe en roerbak het geheel nog eens 30 seconden.
Serveer onmiddellijk vanuit de pan.