Grilled Mexican bird with rice
het recept
Mexican grilled bird (4 personen)
4 eetlepels olijfolie
250 g witte rijst
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gepeld)
250 g tomaten (in stukjes)
500 ml kippenbouillon
1 zakje worteltjes en doperwten panklaar (vers, 350 g)
1 sinaasappel
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
1 schaal kalkoenfilet (350 g)
1 blik maïskorrels ((300 g), uitgelekt)
Rijst:
In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2 min. al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 min. zachtjes koken. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 min. zachtjes koken.
Kalkoenfilet:
Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom 3 el sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade roeren. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 min. laten intrekken.
Rijst:
Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is.
Kalkoenfilet:
Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
Opmaak:
Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen.