Grilled Mexican bird with rice

het recept

Mexican grilled bird (4 personen)

4 eetlepels olijfolie

250 g witte rijst

1 ui (gesnipperd)

1 teentje knoflook (gepeld)

250 g tomaten (in stukjes)

500 ml kippenbouillon

1 zakje worteltjes en doperwten panklaar (vers, 350 g)

1 sinaasappel

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

1 schaal kalkoenfilet (350 g)

1 blik maïskorrels ((300 g), uitgelekt)

Rijst:

In hapjespan 2 el olie verhitten. Rijst met ui 2 min. al omscheppend bakken tot rijstkorrels glanzen. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt 5 min. zachtjes koken. Worteltjes en doperwten door rijst scheppen en afgedekt nog 10 min. zachtjes koken.

Kalkoenfilet:

Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In kom 3 el sinaasappelsap met sinaasappelrasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade roeren. Kalkoenfilets halveren, bestrijken met marinade en 5 min. laten intrekken.

Rijst:

Maïs door rijst scheppen en rijst afgedekt nog 5 min. zachtjes verwarmen, tot rijst smeuïg en gaar is.

Kalkoenfilet:

Grillpan voorverwarmen en kalkoenfilets (indien nodig in gedeelten) in 4-5 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren.

Opmaak:

Rijst op vier borden scheppen en kalkoenfilets erop leggen.