Griekse visragout
het recept
Griekse visragout (4 pers.)
1 rode ui
1 winterwortel
2 bleekselderij-stengels
800 gram kruimig aardappelen
4 eetlepels olijfolie
6 tenen teentjes knoflook
1 visbouillon
400 gram kabeljauw
300 gram zalm
100 gram garnalen
Peterselie
Peper en zout
Sap van 1 citroen
Snipper de ui en de knoflook. Maak de bleekselderij en de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd deze in blokken.
Doe de olie in een pan en fruit hier de ui totdat deze glazig is. Doe daarna de winterwortel, bleekselderij, prei en aardappel erbij en bak dit nog een paar minuten mee. Doe de knoflook erbij en bak dit nog een tijdje mee. Verkruimel de visbouillon tablet, voeg circa 200 milliliter water toe. Bestrooi het geheel met wat peper. Laat het geheel in een gesloten pan, zo'n 30 minuten stoven totdat het gaar is. Roer het daarna goed door totdat het een mooie saus wordt
Snij de kabeljauw en zalm aan blokjes en bestrooi het met wat peper en zout, en ook een klein beetje citroensap. Schep de vis door de saus en laat de vis nog zo'n 10 minuten gare in de saus. Voeg als laatste een deel van de peterselie toe én de citroensap. Indien nodig voeg nog wat peper toe, is de saus te dik doe er dan nog gekookt water bij