Griekse visragout

het recept


Griekse visragout (4 pers.)

1 rode ui

1 winterwortel

2 bleekselderij-stengels

800 gram kruimig aardappelen

4 eetlepels olijfolie

6 tenen teentjes knoflook

1 visbouillon

400 gram kabeljauw

300 gram zalm

100 gram garnalen

Peterselie

Peper en zout

Sap van 1 citroen

Snipper de ui en de knoflook. Maak de bleekselderij en de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd deze in blokken.

Doe de olie in een pan en fruit hier de ui totdat deze glazig is. Doe daarna de winterwortel, bleekselderij, prei en aardappel erbij en bak dit nog een paar minuten mee. Doe de knoflook erbij en bak dit nog een tijdje mee. Verkruimel de visbouillon tablet, voeg circa 200 milliliter water toe. Bestrooi het geheel met wat peper. Laat het geheel in een gesloten pan, zo'n 30 minuten stoven totdat het gaar is. Roer het daarna goed door totdat het een mooie saus wordt

Snij de kabeljauw en zalm aan blokjes en bestrooi het met wat peper en zout, en ook een klein beetje citroensap. Schep de vis door de saus en laat de vis nog zo'n 10 minuten gare in de saus. Voeg als laatste een deel van de peterselie toe én de citroensap. Indien nodig voeg nog wat peper toe, is de saus te dik doe er dan nog gekookt water bij

Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.