Gowjadina Tuschonaja
het recept
1 kg rundvlees
Zout
Meel
Boter
3 grote uien
1 wortel
1 venkelknol
6 rauwe aardappelen
2 sneetjes volkorenbrood
Enkele peperkorrels
2 laurierblaadjes
150 gr varkensspek
2 dl vleesbouillon
125 ml zure room
Het rundvlees in vingerdikke plakken snijden, met zout bestrooien, door het meel wentelen en in wat boter aan beide kanten braden.
Wortel en venkel schoonmaken en in stukjes snijden. De uien pellen en in ringen snijden. Aardappelen en brood in blokjes snijden. Alles in een schaal doen, mengen. Peperkorrels, laurierbladen en wat zout toevoegen.
De oven op 200 graden voorverwarmen.
Het spek in plakjes snijden en de bodem van de ovenschaal
hiermee bekleden. Hierover afwisselend een laag vlees en een laag groenten
leggen. Vleesbouillon toevoegen. De ovenschotel afgedekt in 2 uur gaar laten
worden. Ca. 20 minuten voor het einde van de baktijd de zure room toevoegen.