Goulash
het recept
Goulash
500 gram runderriblappen
2 grote uien
6 tenen knoflook
6 tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 prei
250 gram champignons
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel paprikapoeder
140 gram tomatenpuree (blik)
150 ml water
Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm. Dep het droog en bestrooi met peper en zout. Snijd de uien in ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika's aan reepjes (jullienne). Snij de prei aan schijfjes. Snij de champignons aan plakjes
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Voeg de ui toe aan het vlees en bak 4 min. mee. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, sambal, paprikapoeder, prei, champignons, tomatenpuree en het water toe. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat met de deksel op de pan op de kleinste kookpit 3 uur stoven. Schep af en toe om.