Gevulde tomaat met ei
het recept
Gevulde tomaat met ei (6 pers.)
6 grote vleestomaten
1 witte ui, gesnipperd
70 ml olijfolie
1 teen knoflook, geperst
150 gram geraspte kaas
6 eieren
verse bieslook, fijn gehakt
Snij de bovenkant van de tomaten af en hol ze uit. Laat de tomaten ondersteboven uitlekken op een rekje en snijd het vruchtvlees tot pulp.
Fruit de ui zachtjes aan in de olie en voeg de knoflook toe. Laat even garen en voeg dan de tomatenpulp toe. Laat het tomatenpulp iets inkoken en voeg al roerend de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel afkoelen.
Vul de uitgeholde tomaten met het tomaten-kaasmengsel er breek er een ei boven. (vul de tomaten dusdanig dat het ei er ook nog in past)
Gaar de tomaten circa 10-15 minuten op de BBQ zodat het wit gestold is maar het geel nog enigszins vloeibaar. Bestrooi het geheel met wat bieslook wanneer het klaar is.
(inspired by Julius Jaspers)