Gevulde courgette uit de oven
het recept
Gevulde courgettes
2 grote courgettes
zeezout
1 ui
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 rode paprika's
125 gram mozzarella
1 el kappertjes
2 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte groene olijven
1 ei
2 eetlepels broodkruimels
zwarte peper
6 tomaten
½ bosje basilicum
100 gram geraspte oude kaas
De courgettes halveren en uithollen. Het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en bestrooien met het zeezout en 30 minuten laten staan. Daarna afspoelen en droogmaken
De ui fijnhakken en in 3 el olijfolie goudbruin bakken. De courgettestukjes toevoegen, even fruiten en bruin laten worden. De knoflook persen en aan de courgette-blokjes toevoegen, alles goed doorroeren en laten afkoelen.
De mozzarella aan kleine stukjes snijden en de kappertjes afspoelen. Samen met de groenten, de peterselie, olijven, ei en broodkruimels tot een gladde massa roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden
De tomaten inkerven en kort in koken water leggen. Ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. Leg de tomaten in de ovenschaal en strooi er wat peper en zout overheen. Dek het af met basilicumblaadjes. Snij de paprika aan repen en leg dit op de basilicumblaadjes. Schep de vulling in de courgettes en leg deze op de paprikarepen. Bestrooi het geheel met de oude kaas en bak het circa 40 minuten in de oven.