Gevulde broodrolletjes met cottagecheese en aardbeipuree
het recept
Gevulde broodrolletjes met cottagecheese en aardbeipuree (6 pers.)
150 g aardbeien (vers)
375 ml vulling (aardbei-taart)
12 sneetjes wit casinobrood
9 el melk
3 zakjes vanillesuiker
3 eieren (losgeklopt)
150 gram cottage cheese
75 gram boter
75 gram hagelslag (hagelmix)
Maak de aardbeien schoon,
snijd ze in kleine stukjes en schep door de aardbei-taartvulling. Pureer tot
een grove puree met behulp van een staafmixer.
Snijd de korsten van de boterhammen (deze kan je bewaren om croutons te maken) en roer de melk en vanillesuiker door de losgeklopte eieren. Schenk het mengsel in een diep bord.
Rol elk sneetje toast plat met behulp van een deegroller en bestrijk met een eetlepel cottage cheese en daarna met een eetlepel aardbeienpuree. Rol voorzichtig op tot een sigarenvorm en doop elk rolletje in het eimengsel, zodat elk rolletje rondom wordt bedekt met het eimengsel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in ca. 3 minuten rondom bruin en knapperig.
Leg de broodrolletjes met cottage cheese op een mooie schaal en druppel de rest van de aardbeienpuree erover.
Garneer met de hagelmix.