Gemengde groenten

het recept


Gemengde groenten (Slour Chab Chay)

4 portobello's (aan plakken gesneden)

100 gram wortel (50 gram plakjes, 50 gram julienne gesneden)

100 gram radijs (aan plakjes gesneden

¼ Chinese kool (in reepjes gesneden

3 stengels bleekselderij (julienne gesneden)

2 grote uien (in kwarten/laagjes afgepeld)

3 lente-uitjes (in stukjes van 2 cm gesneden en gehalveerd)

2 eetlepels olie

3 tenen knoflook (gesnipperd)

1 theelepels suiker

100 ml kokend water

4 theelepels bouillonpoeder

2 theelepels zwarte peper

1 ruime theelepel laospoeder

1 ruime theelepel gemberpoeder

1 theelepel zout

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook maar laat deze niet kleuren. Voeg daarna de uien toe en bak ze mee totdat de uien glazig zijn. Voeg de laospoeder en gemberpoeder toe en bak het geheel een minuutje. Voeg de suiker, het zout, de portobello's, tofu, wortel, radijs, Chinese kool toe. Roerbak het geheel 5 minuten. Zet het vuur hoog en voeg het water toe, samen met de bouillonpoeder. Laat het geheel 5 minuten doorkoken. Voeg de lente-ui, zwarte peper en, indien nodig, nog wat extra zout toe. Wanneer het vocht niet helemaal ingekookt is, bindt het dan een beetje met bindmiddel.

Bereidingstijd: 15 minuten