Gemarineerde scholfilet
het recept
Gemarineerde scholfilets
6 scholfilets
1 dl melk
4 el bloem
6 el zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes, fijn gehakt
1 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 dl droge sherry
1 tl cayennepoeder
1 el citroensap
1 vleestomaat
koriander, fijn gesneden
zout en peper
Dep de scholfilets droog ,et keukenpapier. Schenk de melk in een diep bord en strooi de bloem op een plat bord. Doop de filets in de melk en wentel ze daarna door de bloem. Schud de overtollige bloem er af. Verhit 5 eetlepels olie in een braadpan en bak de vis in circa 5 minuten om-en-om bruin. Schep de filets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Verhit de rest van de olie in een steelpan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Roer de tomatenpuree, laurier, sherry, cayennepeper en het citroensap erdoor en laat dit 10 minuten pruttelen. Maak de tomaat schoon, snij deze aan stukjes en verwijder het vocht en de zaadjes. Neem de marinade van het vuur en roer de koriander en de tomaat erdoor. Zet de pan nog even terug het laat het geheel nog 2 minuten licht pruttelen.
Schenk het mengsel over de vis en laat het afkoelen. Laat de
marinade minimaal 1-2 uur intrekken. Let de vissen (met de marinade) op een
ovenschaal en verwarm, kort voor serveren, nog even in de oven.