Gemarineerde asperges in Riesling
het recept
Gemarineerde asperges in riesling (4 pers.)
1 kilo witte asperges
2½ dl witte wijn/Riesling
½ tuinkruidenbouillontablet
2 eetlepels olie
1 takje verse tijm
2 eetlepels verse bieslook
1 ei
Asperges met dun- of aspergeschiller voorzichtig van vlak onder punt naar beneden schillen en houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In pan 1/4 liter water, wijn, bouillonblokje en olie aan de kook brengen. Asperges samen met tijm en helft van bieslook in 10 minuten beetgaar koken. Pan van vuur halen en asperges in kookvocht laten afkoelen en minstens 1 uur marineren. Intussen in andere steelpan ei hard koken. Laten afkoelen en klein snijden.
Asperges opnieuw aan de kook brengen. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en goed laten uitlekken. Asperges serveren op platte schaal. Garneren met ei en rest van bieslook. Lekker met aardappelpuree en een salade