Gehaktballetjes in masala roomsaus
het recept
Gehaktballetjes in masala roomsaus (6 pers.)
Gehaktballetjes:
800 gram gemengd gehakt
3 theelepels garam masala
2 theelepels sambal oelek
40 gram paneermeel
Peper en zout
Masala pasta:
2 rode uien
1 rode peper
4 centimeter verse gember
6 teentjes knoflook
1 limoen rasp plus
2 eetlepels garam masala
2 theelepels suiker
140 gram tomatenpuree
Peper en zout
500 milliliter kokosmelk
cashewnoten
verse platte peterselie
Meng alle ingrediënten door het gehakt en drain en middelgrote balletjes van. Doe alle ingrediënten voor de masala pasta door elkaar en blend het met een staafmixer, de inverdienden mogen best nog een beetje terug te vinden zijn in de pasta (dus niet te fijn malen). Doe olie in een pan en bak het gehakt aan totdat het rondom mooi bruin is. Laat daarna het gehakt nog een 10 minuten garen met de deksel op de pan. Haal het gehakt uit de pan en zet het apart.
Doe olie in een wok of braadpan en verhit dit. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de masala pasta in de pan en fruit de pasta ongeveer een minuut. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer het geheel door elkaar. Laat de saus nog zo'n 5 minuten op een laag vuur staan zodat het nog even kan pruttelen. Voeg het gehakt toe en laat dit nog een paar minuten op een laag vuur staan zodat het geheel goed warm wordt.
Doe de saus in een schaal en strooi de cashewnoten en de verse peterselie er overheen.