Gegrilde courgettelinten


Ingrediënten

1 courgette

1 rode peper

1 citroen

½ teen knoflook

100 ml extra vierge olijfolie

Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Pureer de rode peper met het rasp, 1 el citroensap, de olie, knoflook en eventueel zout met de staafmixer tot een kruidenolie.

Verhit de grillpan. Bestrijk de courgettelinten aan beide kanten met de kruidenolie. Schenk de rest van de olie in een kom. Gril de courgettelinten in porties in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Leg de gegrilde courgettelinten in de kom met kruidenolie, schep om en laat 2 uur buiten de koelkast marineren voordat je ze serveert.