Gebakken rijst met groenten

het recept


Gebakken rijst (4 pers.)

300 gram langkorrelige rijst

200 gram aubergine

100 gram oesterzwammen

100 gram bamboescheuten

3 sjalotjes

1 wortel

1 stengel bleekselderij

2 tenen knoflook

1 rode chilipeper

1 groene peper

6 eetlepel olijfolie

2 eetlepels rijstwijn

2 eetlepels sojasaus

Zout

Kook de rijst van te voren en zet deze weg in de koelkast in een open bak.

Snij de aubergine in blokjes van 2 centimeter. Maak de oesterzwammen schoon en scheur deze in stukjes. Snij de chilipepers in kleine stukjes. Laat de bamboescheuten uitlekken. Snipper de ui en de sjalotjes. Snij de wortel aan dunne reepjes en de bleekselderij aan blokjes.

Doe de olie in de wok. Bak daarin eerst de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de overige groenten erbij en bak het geheel nog zo'n 5 minuten. Daarna mag de rijst er bij en roer deze goed door en bak het geheel nog weer een paar minuten. Maak op smaak met de rijstwijn en de sojasaus.