Gebakken radijs met limoenyoghurt
het recept
Gebakken radijsjes met limoenyoghurt (4 pers.)
200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel honing
1 limoen, sap plus rasp
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
extra olijfolie
600 gram radijsjes, gehalveerd
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
1 mespuntje chilivlokken
dille
munt
Doe de yoghurt in een kom met de limoenrasp, limoensap, honing en wat peper en zout. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak er de radijsjes 4-5 minuten in totdat ze beginnen te karamelliseren. Voeg het komijnpoeder, korianderpoeder en wat peper en zout toe, meng het goed door elkaar en bak circa 1 minuut verder. Voeg daarna wat chilivlokken toe.
Strijk de yoghurt uit over een serveerschaal. Bestrooi met wat fijngehakte dille en munt en besprenkel met wat olijfolie.