Gebakken paddenstoelen

het recept


Gebakken paddenstoelen

3 korianderwortels, gewassen en fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 rode peper, ontpit en fijngesneden

4 cm verse gember, geschild en geraspt

400 gram oesterzwammen, in stukjes gescheurd

100 gram groene asperges, in stukjes van 4 cm

Sap van 1 limoen

Blaadjes van 2 takjes platte peterselie, grof gescheurd

½ theelepel kaneel

½ theelepel 5 kruidenpoeder

½ theelepel gemalen koriander

Zwarte peper

2 eetlepels plantaardige olie

100 ml rijstwijn

1 eetlepel lichte sojasaus

1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Meng de fijngesneden korianderwortel, knoflook, rode peper en geraspte gember door elkaar.

Verhit de olie in een pan en bak het knoflookmengsel totdat het geurt.

Voeg de oesterzwammen toe en bak het geheel 3 tot 4 minuten op hoog vuur totdat ze nootachtig ruiken en goudbruin zijn.

Voeg de gedroogde specerijen en flink wat peper en zout toe. Schenk de rijstwijn en sojasaus erbij, voeg de asperges toe en leg de deksel op de pan. Laat het ongeveer 4 minuten sudderen totdat al het vocht is opgenomen.

Voeg het limoensap, de peterselie en het geroosterd sesamzaad toe en meng het door elkaar.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 8-10 minuten