Gebakken paddenstoelen
het recept
Gebakken paddenstoelen
3 korianderwortels, gewassen en fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, ontpit en fijngesneden
4 cm verse gember, geschild en geraspt
400 gram oesterzwammen, in stukjes gescheurd
100 gram groene asperges, in stukjes van 4 cm
Sap van 1 limoen
Blaadjes van 2 takjes platte peterselie, grof gescheurd
½ theelepel kaneel
½ theelepel 5 kruidenpoeder
½ theelepel gemalen koriander
Zwarte peper
2 eetlepels plantaardige olie
100 ml rijstwijn
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Meng de fijngesneden korianderwortel, knoflook, rode peper en geraspte gember door elkaar.
Verhit de olie in een pan en bak het knoflookmengsel totdat het geurt.
Voeg de oesterzwammen toe en bak het geheel 3 tot 4 minuten op hoog vuur totdat ze nootachtig ruiken en goudbruin zijn.
Voeg de gedroogde specerijen en flink wat peper en zout toe. Schenk de rijstwijn en sojasaus erbij, voeg de asperges toe en leg de deksel op de pan. Laat het ongeveer 4 minuten sudderen totdat al het vocht is opgenomen.
Voeg het limoensap, de peterselie en het geroosterd sesamzaad toe en meng het door elkaar.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 8-10 minuten