Garnalencocktail met zalm en granaatappel

het recept


Garnalencocktail met zalm en granaatappel (6 pers.)

562,5 gram garnalen

75 gram crème fraîche

150 gram Griekse yoghurt

1,5 tl mosterd

1,5 sjalotten (gesnipperd)

15 gram bieslook (in dunne ringetjes)

1,5 limoenen (uitgeperst)

zout

peper

1,5 mini romana sla

150 gram Sockeye zalm

1,5 grapefruits (in partjes)

0,75 granaatappels (pitjes)

Meng de garnalen in een kom met de crème fraîche, Griekse yoghurt, mosterd, sjalot, bieslook en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper

Haal de blaadjes los van het kropje mini romanasla. Verdeel de blaadjes tegen de rand van de cocktailglazen en schep de garnalen in de glazen.

Maak vier roosjes van de plakken gerookte Sockeye zalm. Garneer de garnalencocktail met partjes grapefruit, granaatappelpitjes en een roosje van zalm.