Garnalencocktail met zalm en granaatappel
het recept
Garnalencocktail met zalm en granaatappel (6 pers.)
562,5 gram garnalen
75 gram crème fraîche
150 gram Griekse yoghurt
1,5 tl mosterd
1,5 sjalotten (gesnipperd)
15 gram bieslook (in dunne ringetjes)
1,5 limoenen (uitgeperst)
zout
peper
1,5 mini romana sla
150 gram Sockeye zalm
1,5 grapefruits (in partjes)
0,75 granaatappels (pitjes)
Meng de garnalen in een kom met de crème fraîche, Griekse yoghurt, mosterd, sjalot, bieslook en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper
Haal de blaadjes los van het kropje mini romanasla. Verdeel de blaadjes tegen de rand van de cocktailglazen en schep de garnalen in de glazen.
Maak vier roosjes van de plakken gerookte Sockeye zalm. Garneer de garnalencocktail met partjes grapefruit, granaatappelpitjes en een roosje van zalm.