Garnalen roerbak met diverse groenten
het recept
Garnalen roerbak met paprika, zwarte boontjes en peulen (2 pers.)
300 gram grote garnalen
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels droge sherry
1 theelepel sesamolie
3 eetlepels arachide olie
3 centimeter fijngesneden gemberwortel
2 teentjes knoflook, fijngesneden
100 gram kastanjechampignons, aan plakjes gesneden
2 sjalotjes, aan reepjes gesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 eetlepel zwarte boontjes
1 rode paprika in repen
100 gram peultjes (100 gram haricots verts, in stukjes van circa 2 cm.)
Zout en peper
Maak de garnalen schoon door het darmkanaaltje er uit te halen. Doe 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, de sesamolie, zout en peper in een kom en schep de garnalen er door heen. Laat de garnalen circa 30 minuten marineren en laat ze daarna uitlekken.
Doe de arachide olie in een pan en laat het goed heet worden. Roerbak de garnalen in de hete olie, circa 2 minuten totdat ze mooi roze en net gaar zijn. Schep de garnalen uit de pan en houdt ze apart.
Zet de pan weer op hoog vuur en fruit de sjalot, gember, knoflook, rode peper en zwarte boontjes zo'n halve minuut in de achtergebleven olie. Voeg de paprika en de champignons toe en bak deze zo'n twee minuten mee. Voeg daarna de peultjes toe en bak deze nog één minuut mee.
Schenk de rest van de sojasaus en de sherry in de pan, voeg ook de garnalen toe en schep alles nog zo'n dertig seconden om.
Serveer met (koolhydraatarme) pasta of rijst