Frittata met kip,paprika, prei en tomaat

Frittata met kip, paprika, prei en tomaat (4-6 pers.)

500 g kipfilet

1 gele paprika

1 rode paprika

2 rode uien

3 tenen knoflook

1 prei

5 tomaten

3 el zonnebloemolie

6 middelgrote eieren

250 g magere kwark

175 g geraspte oude kaas

Peper en zout

Oregano


Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Snipper de knoflook. Snij de prei in halve ringen. Snij de tomaten aan blokjes. Snij de kipfilet aan reepjes.

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak deze totdat de kip mooi bruin is. Voeg de paprika, prei en tomaat toe en bak ca. 5 min. mee.

Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat oregano toe.

Vet de vorm in. Schep het kip-groentenmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk het glad. Bestrooi met de kaas. Bak de Frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.