Freestyle cooking in The Gambia

het recept

Freestyle cooking in The Gambia (ca. 4 pers)

500 gram kipfilet

1 rode paprika

1 gele paprika

1 eetlepel gedroogde oregano

6 tenen knoflook

1 grote rode ui

250 gram witte champignons

1 prei

3 tomaten

60 gram boter

Zwarte peper

Zout

Snij de kipfilet aan blokjes. Bestrooi het met de peper, het zout en de oregano en zet het afgedekt weg in de koelkast. Snij de ui in halve ringen, snij de knoflook aan pakjes. Haal de binnenkant uit de paprika's en snij deze aan plakken/ringen. Snij de champignons aan plakken en de prei aan ringen. Snij de tomaten aan kleine parten.

Doe de boter in de pan en bak hierin de kip totdat deze mooi bruin is. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze mee totdat de ui enigszins glazig is. Voeg daarna de paprika toe en bak deze mee totdat de paprika een beetje gaar is. Daarna kunnen de tomaten, de prei en de champignons erbij. Laat het geheel op een laag vuur nog een kwartiertje stomen.