Forelmousse met appelbieslook salade
het recept
Forelmousse met appelbieslooksalade (4 pers.)
125 g Crème Fraîche
15 g Bieslook
1 el Mayonaise met citroen
125 g gerookte forel filet
1 pink lady
1 staafmixer
4 (whisky)glazen
Doe de forelfilet en crème fraîche in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mousse.
Snijd de ongeschilde appel in blokjes van een ½ cm. Meng de bieslook met de appel. Verdun de mayonaise met 2 tl water zodat deze de dikte heeft van slasaus. Verdeel de forelmousse over de glazen. Verdeel de appel-bieslooksalade over de mousse. Besprenkel de salade met de mayonaisedressing.
De forelmousse kun je 2 dagen van tevoren maken en eventueel al in de glazen doen. De appel-bieslooksalade kun je een dag van tevoren maken; besprenkel de appelblokjes dan wel met wat citroensap tegen verkleuren. Maak het gerecht vlak voor serveren op met de mayonaisedressing.