Forelmousse  met appelbieslook salade

het recept


Forelmousse met appelbieslooksalade (4 pers.)

125 g Crème Fraîche

15 g Bieslook

1 el Mayonaise met citroen

125 g gerookte forel filet

1 pink lady

1 staafmixer

4 (whisky)glazen

Doe de forelfilet en crème fraîche in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde mousse.

Snijd de ongeschilde appel in blokjes van een ½ cm. Meng de bieslook met de appel. Verdun de mayonaise met 2 tl water zodat deze de dikte heeft van slasaus. Verdeel de forelmousse over de glazen. Verdeel de appel-bieslooksalade over de mousse. Besprenkel de salade met de mayonaisedressing.

De forelmousse kun je 2 dagen van tevoren maken en eventueel al in de glazen doen. De appel-bieslooksalade kun je een dag van tevoren maken; besprenkel de appelblokjes dan wel met wat citroensap tegen verkleuren. Maak het gerecht vlak voor serveren op met de mayonaisedressing.