Fish fantasy
het recept
Fish fantasy (ca. 8 pers.)
8 plakjes filodeeg
2 courgettes aan blokjes
1 winterwortel, geraspt
3 sjalotjes, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, gesnipperd
200 ml witte wijn
400 gram pakje kabeljauwfilet
150 gram tonijn
100 gram roze garnalen
8 eieren
6 eetlepels melk
peper en zout
bieslook
Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C.
In braadpan boter verhitten en de ui, knoflook en rode peper kort aanbakken. Daarna de courgette en wortel erbij en nog eens 5 minuten zachtjes bakken. Wijn en kabeljauw, tonijn en garnalen toevoegen, aan kook brengen en ca. 3 minuten stoven. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Voeg op het laatste moment de bieslook erbij. Taartvorm invetten en bekleden met filodeeg. Courgette-vismengsel en garnalen over bodem verdelen. Eieren erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar bakken. Lekker met komkommersalade.