Duo-zalm quiche
het recept
Duo-zalm quiche
8 plakjes filodeeg
20 g verse bieslook (bakje)
20 g verse dille (bakje)
1 citroen
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
175 g verse zalmfilets
100 g gerookte zalmfilet
100 g grote garnalen
1 zakje geraspte mozzarella
2 middelgrote eieren
125 g roomkaas bieslook
200 g crème fraîche
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het deeg.
Snijd de bieslook en de dille fijn. Snij de knoflook en sjalotjes aan reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Doe het rasp, sap, de bieslook, de knoflook, de sjalotjes en de dille in een kom. Snijd de zalmfilet in stukjes en de gerookte zalmfilet in reepjes. Schep het, samen met de garnalen, door het kruidenmengsel.
Klop de eieren los met de roomkaas en de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm met kruiden over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Rol de randen van het deeg op. Bestrooi het geheel met de geraspte mozzarella. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.