Daging Rendang Padang

het recept

Daging Rendang Padang ( ca. 6 pers.)

Ingrediënten:

Droge kruiden

3 lange zwarte pepers

3 witte kardemom

2 kruidnagels

5 groene kardemom

½ nootmuskaat

2 steranijs

2 eetlepels korianderkorrels

1 theelepel kaneel

1 theelepel witte peper

3 kemirienoten

Chili pasta

200 gram rode pepers

250 gram sjalot

50 gram gember

2 cm kurkuma

50 gram knoflook

1 kilo runderriblappen, in scheve blokjes gesneden

1 blok santen

1,5 liter water

100 gram geplette laos

2 ingescheurde daun salamblaadjes

2 verse gekneusde citroengrasstengels

4 ingescheurde citroenbladeren

1 asam kandis

Kurkumablad in stukken gescheurd

Zout

½ zak geraspte kokos

Bereidingswijze

Pof de droge kruiden in een droge koekenpan en maal dit daarna tot poeder. Wanneer de kruiden beginnen te geuren dan zijn ze voldoende gepoft.

Rooster de geraspte kokos goudbruin in een droge koekenpan.

Doe de ingrediënten van de chilipasta in een blender en maal dit tot een pasta.

Bak de chilipasta een paar minuten in hete olie, in een grote pan. Voeg daarna het vlees toe.

Voeg het blok santen aan de wok toe met 1,5 liter water en roer dit goed door. Voeg de geroosterde kokos toe wanneer de santen is opgelost, voeg zout naar smaak toe.

Roer de rendang door en breng het verder op smaak met wat zout. Wanneer het te pittig is, voeg wat palmsuiker toe. Laat op laag vuur stoven zonder deksel, het geheel moet zachtjes blijven koken zodat het vocht verdampt.

Blijf regelmatig roeren. Het gerecht wordt steeds voller van smaak en de saus dikt in. Er komt nu olie vrij waardoor het proces verandert van stoven/koken naar bakken.

Laat het bakken tot het vocht van de saus verdampt is en het vlees heel donkerbruin geworden is.

(recept: credits to Bianca's Homecooking)