Daging Rendang Padang
het recept
Daging Rendang Padang ( ca. 6 pers.)
Ingrediënten:
Droge kruiden
3 lange zwarte pepers
3 witte kardemom
2 kruidnagels
5 groene kardemom
½ nootmuskaat
2 steranijs
2 eetlepels korianderkorrels
1 theelepel kaneel
1 theelepel witte peper
3 kemirienoten
Chili pasta
200 gram rode pepers
250 gram sjalot
50 gram gember
2 cm kurkuma
50 gram knoflook
1 kilo runderriblappen, in scheve blokjes gesneden
1 blok santen
1,5 liter water
100 gram geplette laos
2 ingescheurde daun salamblaadjes
2 verse gekneusde citroengrasstengels
4 ingescheurde citroenbladeren
1 asam kandis
Kurkumablad in stukken gescheurd
Zout
½ zak geraspte kokos
Bereidingswijze
Pof de droge kruiden in een droge koekenpan en maal dit daarna tot poeder. Wanneer de kruiden beginnen te geuren dan zijn ze voldoende gepoft.
Rooster de geraspte kokos goudbruin in een droge koekenpan.
Doe de ingrediënten van de chilipasta in een blender en maal dit tot een pasta.
Bak de chilipasta een paar minuten in hete olie, in een grote pan. Voeg daarna het vlees toe.
Voeg het blok santen aan de wok toe met 1,5 liter water en roer dit goed door. Voeg de geroosterde kokos toe wanneer de santen is opgelost, voeg zout naar smaak toe.
Roer de rendang door en breng het verder op smaak met wat zout. Wanneer het te pittig is, voeg wat palmsuiker toe. Laat op laag vuur stoven zonder deksel, het geheel moet zachtjes blijven koken zodat het vocht verdampt.
Blijf regelmatig roeren. Het gerecht wordt steeds voller van smaak en de saus dikt in. Er komt nu olie vrij waardoor het proces verandert van stoven/koken naar bakken.
Laat het bakken tot het vocht van de saus verdampt is en het vlees heel donkerbruin geworden is.
(recept: credits to Bianca's Homecooking)